El PP ha recordat al president del govern espanyol Pedro Sánchez, que correspon als jutges decidir si algú ha comès un delicte de terrorisme o no, després que aquest hagi afirmat que "tots els independentistes catalans seran amnistiats" perquè "no són terroristes". El portaveu popular, Borja Sémper, ha denunciat que Sánchez "s'erigeix en jutge i part" i que, des de la presidència del govern espanyol "pressiona els jutges perquè apliquin l'amnistia com a ell li convé". Sémper ha subratllat que "en un estat de dret, qui qualifica un delicte és un jutge, i no un polític", i ha titllat a Sánchez de "mercader" perquè "vol amnistiar els independentistes" a canvi d'assegurar-se set vots al Congrés dels Diputats. "És un descrèdit i una vergonya", ha conclòs el portaveu popular en un vídeo que el partit ha difós a les xarxes socials. 

Al missatge de Sémper s'ha sumat també el del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que en una piulada ha afirmat que "el president del govern espanyol no posa ni treu etiquetes de terroristes", insistint que això correspon a la Justícia. D'altra banda, s'ha preguntat per què volen incloure el terrorisme en la llei d'amnistia si, tal com afirma Sánchez, no existeix aquest delicte entre les causes de l'independentisme.

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, també ha incidit en aquesta idea i s'ha preguntat: "Si la violència dels independentistes el 2017 a Catalunya no va ser terrorisme, com ha dit Sánchez, per què la llei amnistia el terrorisme?" Tellado ha qualificat de "deliri" les afirmacions de Sánchez i fent referència al seu primer llibre ha assegurat que "l'estat de dret també té el seu manual de resistència". Alhora, el PP s'ha preguntat si Sánchez modificarà el Codi Penal —que determina que els jutges decideixen si hi ha delictes de terrorisme— per ajustar-lo a "la seva opinió".  

Ciutadans també s'ha sumat a la indignació del PP. El líder de la formació taronja a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha replicat a Sánchez que si un delicte constitueix terrorisme ha de ser "decisió d'un jutge" i no "d'un polític venut als independentistes. "Qui no ho entengui, no comprèn els fonaments de l'Estat democràtic", ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!