El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, ha mostrat avui el seu rebuig a la proposta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de declarar l'1-O "festa nacional", i ha acusat l'independentisme de "voler envair-ho tot, el conjunt de la societat, els espais públics i les festivitats".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que veu "molt raonable" la proposta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de declarar l'1 d'octubre "festa nacional", mentre que el portaveu de JxCat, Albert Batet, ha donat suport també a fer de l'1-O el "Dia de la República".

“Visió particular de Catalunya”

En declaracions a RNE-Ràdio4, Rodríguez ha lamentat que "els partits i les entitats independentistes el que pretenen és envair el conjunt de la societat, els espais i les festivitats, tot ho volen envair amb la seva visió particular de Catalunya, que no és compartida pel conjunt".

És per això que ha opinat que "qualsevol acció en aquest sentit és un error i no fa més que provocar diferències entre una part i una altra de la societat", ha dit el diputat al Parlament, que ha criticat que "inundin l'espai públic amb la seva ideologia" i "neguin la fractura social, que per als que la patim, veiem i notem és evident".

Per al dirigent, "cada vegada està més clar que el Govern representa només una part de la societat", ja que el mateix president català "exclou de la seva acció una part molt important de la societat catalana".