El portaveu del PP, Pablo Casado, ha comparat la família Corleone, de la saga cinematogràfica El Padrino, amb els Pujol després de conèixer-se que la matriarca, Marta Ferrusola, feia servir el sobrenom de “mare superiora” per ordenar traspassos de diners als comptes d’Andorra. Segons ha apuntat Casado, la família de l’expresident Jordi Pujol podria “haver-se inspirat” en la trilogia ja que en aquesta es feien coincidir els actes religiosos amb els cops mafiosos.

“Les declaracions, els sobrenoms, els missals... Intenten normalitzar unes pràctiques trencadisses”, ha assegurat Casado en roda de premsa a la seu nacional del PP. El portaveu popular s’ha referit així a la informació coneguda en referència a la dona de l’expresident, que feia servir un llenguatge en clau per demanar el traspàs de “dos missals” -dos milions de pessetes- al compte del “capellà de la parròquia” -referint-se al seu fill Jordi Pujol Ferrusola.

A més, Casado ha remarcat que “alguns volen tornar a tapar aquestes pràctiques amb l’estelada o la senyera” però ha destacat que les “vergonyes els han quedat massa gran”. Amb aquests mateixos termes s’ha expressat el president del PP català, Xavier García Albiol, que ha acusat els Pujol d’haver-se “embolicat amb la senyera” per fer-se milionaris

Corleone, una comparació recurrent

Situat a les antípodes ideològiques de Pablo Casado, el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ja va recórrer a la comparació amb la família Corleone per referir-se a l’exministre Jorge Fernández Díaz i a la seva actuació en el marc de l’Operació Catalunya, la suposada operació de l’Estat per frenar el procés.

“Si el ministre feia de Vito Corleone i vostè -l’excap de l’Ofinia Antifrau Daniel de Alfonso- de Tom Hagen -conseller del padrí-, qui feia de Peter Clemenza? Qui era el braç executor?”, va preguntar Rufián en la comissió d'investigació del Congrés sobre l'Operació Catalunya.