El PP català ha demanat que el president del Govern, Carles Puigdemont, comparegui en el ple del Parlament per donar explicacions pel trasllat d'empreses de Catalunya a altres punts de l'Estat a causa del procés independentista.

El secretari general del partit i diputat en el Parlament, Santi Rodríguez, ha explicat a Europa Press que és urgent que es donin explicacions "al més alt nivell" del Govern davant la sortida d'empreses i que es provi de donar missatges per frenar aquesta tendència.

"Estan arribant notícies esgarrifoses sobre la sortida de grans empreses i corporacions, però també s'està produint un allau de canvis de seu socials i fiscals de petites i mitjanes empreses", ha avisat.

Això està provocant una preocupant "descapitalització" de Catalunya que és prioritari acabar com més aviat millor, per la qual cosa el PP demanarà la compareixença de Puigdemont en el ple en la propera Junta de Portaveus del Parlament que se celebra el dilluns.

Rodríguez lamenta que els grups independentistes hagin provocat una paralització de l'activitat ordinària del Parlament en les últimes sis setmanes: "La funció de control i impuls al Govern no es pot aparcar i ha de reprendre's l'activitat".