El Partit Popular i PSOE han vetat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, comparegui al Congrés a donar explicacions sobre les finances i situació fiscal del rei emèrit, després de les revelacions presumptes de Corinna Zu Sayn-Wittgenstein sobre ella que era la testaferro de Joan Carles. PP i PSOE van votar en contra i Ciudadanos es va abstenir a la Mesa.

Segons la portaveu de Izquierda Unida, Eva García Sampere, els partits han tombat aquesta proposta de IU a la mesa del Congrés. Fonts parlamentàries confirmen a Europa Press que els arguments serien que la Constitució estableix en el seu article 53.6 que "la persona del Rei és inviolable" i, per tant, "no està subjecta a responsabilitat".

Segon, asseguren a EP que s'escuden en l'article 65 de la Carta Magna, que és el que fa referència a la lliure distribució que el Rei fa de la partida global que rep cada any dels pressupostos generals de l'Estat per al sosteniment de la seva família i casa.

Fins al moment, el govern espanyol sosté que no es pot publicar la llista perquè seria "il·legal" conèixer les persones que podrien haver-se acollit a amnisties ―tot i que Pedro Sánchez va pressionar en aquest sentit quan era a l'oposició. Per aquest motiu, dimarts va anunciar al Congrés una llei per prohibir més amnisties.