Partit Popular, PSOE i Ciutadans han vetat que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, expliqui els interrogatoris que la Guàrdia Civil va fer fa unes setmanes a determinats càrrecs del govern català, funcionaris i empreses –entre ells, el promotor del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena; el director General de Comunicació del Govern, Jaume Clotet; la d'Afers Exteriors, Ana Molas; i del secretari general de Presidència, Joaquim Nin–. La proposició va ser presentada pel Grup Mixt (PDeCAT) i ERC, després que el jutjat que instruia el cas afirmés que no els havia demanat, però només ha tingut el suport d'Unidos Podemos i el PNB. 

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha lamentat durant el debat de la moció que la justícia estava interrogant a alguns d'ells "només perquè volien pactar el referèndum". Els partits independentistes, al seu torn, han explicat la situació, de la mà de Jordi Xuclà (PDeCAT) i el republicà, Gabriel Rufián. Aquests sostenen que l'objectiu darrere d'aquesta intervenció policial és intentar frenar el referèndum d'independència i el d'ERC n'ha carregat durament amb l'acció i també ha lamentat el vot del PSOE.

Així i tot, Juan Carlos Girauta (Cs) s'ha tornat que no calia una ordre del jutge "per a cada qüestió concreta" en el si de la investigació, i ha recordat les paraules de l'exsenador Santiago Vidal sobre que la Generalitat disposaria d'un cens –cosa que Girauta qualificat "d'il·legal". La formació taronja s'ha abstingut, però els socialistes han votat 'no'. Consideren que el secret judicial no s'ha aixecat, de manera que l'acció de la Benemèrita podria formar part de "l'averiguació del delicte" i la policia judicial no depèn d'Interior. Des del PP han retret que el Parlament va vetar la compareixença de Vidal al respecte i han ratificat la seva negativa assegurant que la Generalitat "hauria d'haver col·laborat més" amb les autoritats. 

Per la banda del govern espanyol, El Nacional va preguntar fa unes setmanes a Rajoy sobre qui hauria autoritzat l'interrogatori de la Guàrdia Civil a determinants membres del Govern —tenint en compte que el jutjat d'instrucció se n'ha desvinculat—, i el cap de l'executiu central va respondre que es mantenia "absolutament respectuós" sobre l'acció dels cossos de seguretat i va insinuar que ho desconeixia.