En plena cursa pel 26-J per aconseguir liderar la Moncloa, el Partit Popular ha fet una llaminera proposta electoral: eliminar els peatges de les autopistes catalanes en la pròxima legislatura perquè "ja estan pagades de sobres". Així ho ha assegurat el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha afegit que "volem un sistema de finançament just i que tots els ciutadans espanyols tinguin accés als mateixos drets i serveis".

En un intent per acostar-se als catalans, Hernando ha emplaçat els diputats de Catalunya a "tornar al sentit comú" perquè "el futur no és trencar el país" i ha deixat anar que "Catalunya no es mereix diputats que vagin al Congrés amb prejudicis que els fan irrellevants".

Continuant amb els arguments antiindependentistes, Hernando s'ha qüestionat si el més important per a un "govern autonòmic és tenir ambaixades pel món" i ha carregat contra les afirmacions que s'escolten constantment sobre que "Madrid té la culpa de tot".

Per això ha instat tothom a "treballar en el mateix sentit" i deixar enrere i "estèril" la "confrontació territorial" perquè considera que així "ens aniria millor a tots".