"Espanyols de Catalunya, catalans d'Espanya, bon dia". Amb aquestes paraules, Cayetana Álvarez de Toledo ha estrenat l'acte oficial de presentació del programa electoral del Partit Popular al costat de Pablo Casado i de la plana major del partit. El PP ha escollit Barcelona per fer públiques les 102 pàgines amb què pretenen guanyar les eleccions a Espanya. Continuen escalant el to dels seus discursos contra l'independentisme i Pedro Sánchez, fins al punt de dir que l'actual president espanyol té les "mans tacades de sang"

Els populars situen com l'objectiu més urgent i priporitari posar fi al "desafiament" independentista català. Per això, les primeres pàgines del programa recullen mesures com aplicar el 155, tornar a incloure la convocatòria de referèndums com a delicte al Codi Penal -tal com va fer Aznar per combatre el Pla Ibarretxe-, tallar les subvencions als partits independentistes i il·legalitzar-los si és necessari, derogar la llei de Memòria Històrica i substituir-la per una llei de Concòrdia que "recordi totes les víctimes", que per llei els càrrecs públics estiguin obligats a jurar la Constitució sense afegitors -per exemple "per imperatiu legal"- o que el 12 d'octubre se celebri a les escoles

El pla RDC: Rescat Democràtic dels Catalans

El president del PP ha anat aquest dilluns un pas més enllà en la seva línia de comparar independentisme i terrorisme. Ha acusat obertament Pedro Sánchez de "preferir les mans tacades de sang que no les mans pintades de blanc" i "les mans pintades de groc a les mans obertes als espanyols". I ha qualificat el líder del PSOE com "el president més radical i sectari de la història d'Espanya, que ha implorat els vots del terrorisme, dels separatistes i els batasunos". 

Al seu torn, la candidata dels populars per Barcelona s'ha servit de conceptes que precisament ha utilitzat l'independentisme al llarg d'aquests últims anys. Cayetana Álvarez de Toledo ha parlat de "tornar a empoderar els demòcrates de Catalunya". En aquest sentit ha explicat que "en front dels CDR, el nostre pla és RDC, el Rescat Democràtic dels Catalans, donar veu als qui estan silenciats, impulsarem una autèntica de devolució d'autonomia a tots aquests demòcrates". 

EL NACIONAL   pablo casado   cayetana alvarez de toledo   josep bou   marina fernandez

"Ara el que cal és que pugi Podemos"

Entre els assitents a la presentació, que s'ha fet a la planta 19 de l'hotel Princesa Sofia de Barcelona, velles glòries del PP català, avui relegades a segona fila, com ara Jorge Fernández Díaz, Enric Millo, Alícia Sánchez Camacho, Alberto Fernández Díaz o Xavier García Albiol. I entre el públic, militants que durant la prèvia, comentant la jugada assenyalaven qui és el millor aliat per evitar que Pedro Sánchez guanyi les eleccions: "ara el que cal és que pugi Podemos". Segurament per això, Pablo Casado només s'ha dedicat a destrossar PSOE, Cs i independentistes. Cap crítica als de Pablo Iglesias. Ara resulta que els necessita com a aliats.