Per primera vegada en molt temps el Partit Popular supera el PSOE en nombre d'escons. Segons una enquesta elaborada per GAD3 per a l'ABC​, el partit que lidera Pablo Casado guanya 32 escons respecte les eleccions del 10 de novembre de 2019, quan en va aconseguir 89.

ENquesta ABC 15 juliol

Aquesta millora del PP el situa amb 4 escons més que el PSOE, el qual aconseguiria 117 diputats, 3 menys que el 10-N quan en va treure 120. 

El partit que lidera Pedro Sánchez no empitjora molt els seus resultats; és el PP qui l'atrapa, probablement, gràcies als escons que perd Vox. En les passades eleccions l'extremadreta de Vox va entrar al Congrés amb 52 diputats i, si ara hi hagués eleccions, en perdria 19 i es quedaria amb 33.

Podemos tampoc millora i perd 10 escons respecte el 10-N, quan en va sumar 35. Els 25 diputats de Podemos sumats als 117 del PSOE sumen un total de 142 escons, un cop més no arribarien a la majoria absoluta (176) necessària per formar govern i necessitarien el suport d'altres formacions.

Ciutadans va destacar a les eleccions del 10 de novembre pels seus resultats baixos, va aconseguir només 10 escons. El sondeig que publica aquest dimecres GAD3 confirma la tendència a la baixa del partit que lidera Inés Arrimadas i li atorga 6 escons.

Els bons resultats de Feijoó

Diumenge passat el PP de Galicia d'Albert Núñez Feijóo va obtenir la seva quarta majoria absoluta en les eleccions al parlament gallec. Els populars van aconseguir 42 diputats, un més que fa quatre anys. La majoria absoluta està en els 38 escons.

El sondeig d'avui es publica després de les eleccions gallegues i atorga 10 diputats més al PP de Casado respecte el sondeig del mes de juny.

Les formacions independentistes

El 10-N ERC es va fer amb 13 seients a l'hemicicle i ara en guanyaria dos més arribant als 15. Per la seva banda, Junts per Catalunya manté els 8 resultats aconseguits als darrers comicis. Finalment, la CUP, que va entrar per primera vegada al Congrés l'any passat, perdria un dels 2 escons que té actualment.