Les dificultats que té el PP per aprovar els pressupostos, davant del ‘no’ del PNB mentre duri la intervenció de l’autogovern català via article 155 ha portat al seu vicesecretari de Política Social i Sectorial, Javier Maroto, a pressionar directament el PSOE exigint-li un intercanvi de favors.

Així, després de proposar dilluns que el PSOE donés cinc vots favorables als comptes de Montoro, aquest dimarts ha anat un pas més enllà i ha explicitat que els socialistes ho haurien de fer com la devolución de un favor, ja que segons el dirigent popular, si no es va intervenir TV3 en el moment d’aplicar l’article que ha liquidat l’autonomia catalana no va ser per falta de ganes dels populars, sinó perquè el PSOE ho va demanar.

"El Partit Socialista -ha assegurat Maroto en una entrevista a Onda Cero-, a última hora en una esmena al Senat ens va obligar a eliminar aquesta intervenció de TV3”. Una petició que els populars haurien acceptat perquè “vam pensar que era millor estar tots junts”. Ara, aquest intercanvi de cromos legitimaria al PP per “demanar aquesta responsabilitat”, la d’aprovar els pressupostos. Segons Maroto, igual que amb l'aplicació de l'article 155, els socialistes haurien de donar suport als comptes públics perquè es tracta d'una "política d'Estat".

Pedro Sánchez ho rebutja

Per la seva part, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat la petició de votar els pressupostos així com que s’hagués descartar intervenir TV3 a petició dels socialistes. “Que s’informi abans de parlar i que parli amb la vicepresidenta i amb el president del Govern espanyol”, ha recomanat Sánchez a Maroto.