El coordinador del PP català, Xavier García Albiol, ha afirmat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, voldria ser reelegit com a president com a cap de llista del PDeCAT però que no ho fa perquè "té por a la desfeta electoral".

En roda de premsa aquest dilluns, l'ha acusat textualment de covard per "arrencar a córrer i deixar plantats" els seus companys de partit i el conjunt dels catalans, conscient que el PDeCAT s’acabarà extingint, segons el popular.

Creu que "si Puigdemont fos un polític de raça, no tiraria a córrer en els moments excepcionals ni deixaria penjats els seus amb excuses barates".

Sobre que el candidat pugui ser de nou l'expresident Artur Mas, ha dit que denota "fins a quin punt CDC s'ha quedat absolutament sola i s'ha convertit en un partit intranscendent que no té capacitat d'oferir un candidat amb garanties".

Considera que el PDeCAT ha perdut el nord i ha deixat de ser un referent per als catalans, com demostra el fet d'haver passat "de tenir 62 diputats el 2010 a ser un partit sense projecte ni candidat".

Amb aquesta situació, el PDeCAT ha aconseguit "convertir Junqueras en la cara amable del Govern: és un partit capaç de destruir-se a si mateix i situar en una situació de privilegi al seu rival polític més directe".