Arran de la polèmica per la petició que va fer l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que els catalanoparlants no canviïn de llengua davant els nouvinguts per impulsar l'idioma, ha reaparegut a les xarxes la intervenció que va fer el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, l'octubre del 2018 al Parlament reivindicant una fesomia espanyola. Curiosament Fernández ha estat un dels que s'ha esquinçat més les vestidures amb les paraules d'Anna Erra, quan ella no va parlar de cap tret fisiològic català, sinó de l'aspecte d'origen forani d'alguns nouvinguts que fa que alguns catalans els parlin en espanyol canviant d'idioma. L'alcaldessa va demanar evitar aquesta pràctica no inclusiva.

Fernández sí que va reivindicar en canvi una fesomia espanyola, davant del ple del Parlament, per intentar atacar el president Quim Torra. "Físicament és un españolazo, com jo", va engaltar. Ni el programa Al rojo vivo d'Antonio Ferreras ni cap dirigent dels comuns en aquest cas es va escandalitzar, i al Parlament més aviat s'ho van prendre com una boutade.

"Vostè físicament s'assembla molt més a mi que a un saltador de pèrtiga noruec. És que vostè és molt espanyol. Som un parell d'españolazos tots dos", va afirmar Fernández, mentre la minibancada del PP i la més gran de Cs esclataven a riure. "De veritat, ja se que li dol, però és que vostè és molt espanyol. De quina colònia em parla? És que, encara que ho dissimuli, és molt, molt espanyol. Com jo. És del poc que tenim en comÚ", va afegir el dirigent del PP.

Diaris com l'Abc es van fer ressò de les desquisicions físiques de Fernández, i no hi van veure llavors cap pega.

ABC

Alejandro Fernández va ser un dels primers que va fer escarafalls al Parlament aquesta setmana, quan va sentir la proposta de l'alcaldessa de Vic, com mostra la imatge principal.

Deia Kant que no poden existir diverses vares de medir.