El PP vol que el Parlament voti a favor de la nova aplicació de l’article 155 a Catalunya. Així consta en una de les propostes de resolució que ha registrat aquest dimecres a la tarda, en el marc del debat de política general. En una altra, insta el president de la Generalitat, Quim Torra, a presentar la seva dimissió.

Sota el títol Convivència i cohesió social, el text dels populars vol que la cambra catalana consideri que “amb els darrers esdeveniments i les greus declaracions del president de la Generalitat, es tornen a donar les condicions idònies perquè el Govern d’Espanya iniciï els tràmits per a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya”.

 

En una altra de les propostes, com ja va avançar Xavier Garcia Albiol aquest dimarts, es demana la dimissió del president Torra. El subgrup del PP vol que el Parlament expressi la seva preocupació “per la greu deriva irresponsable del president de la Generalitat, impròpia de qui és el més alt representant de la Generalitat i el representant ordinari de l’Estat a Catalunya, posant en perill la cívica convivència dels catalans amb paraules de suport i comprensió cap a grups violents i el xantatge als poders executius i judicial”. És per això que en demana la reprovació i la dimissió.

En total, els populars han presentat 14 propostes de resolució, entre les quals n’hi ha que volen expressar el “suport als cossos de seguretat” o que insten a "rectificar i retirar les paraules de suport als anomenats comitès de defensa de la república (CDR) i a donar suport als Mossos d'Esquadra". També n’hi ha sobre la retirada de “símbols partidistes”.