El PP ha registrat en el Congrés dels Diputats una proposició no de llei en la qual s'insta el Govern de Pedro Sánchez a modificar el reial decret que regula el règim retributiu dels Lletrats de l'Administració de Justícia -abans denominats secretaris judicials- per contemplar un complement mensual de circumstàncies especials fixat en 397,99 euros per a aquells que estiguin destinats a Catalunya per, al seu parer, la "greu situació en la qual venen desenvolupant la seva feina".

El text amb data del passat 17 de desembre en el Congrés dels Diputats, recorda que ja al juny va tornar a registrar la proposta concedir un complement retributiu d'uns 500 euros mensuals als jutges i fiscals de Catalunya per la suposada "pressió" patida pel procés independentista. Així, amb aquest 'plus' intentarien assimilar aquests professionals al tractament que ja tenen els destinats al País Basc i Navarra.

"No ens hem d'estendre gaire en justificar la greu situació en la qual venen desenvolupant la seva feina a Catalunya jutges, fiscals i lletrats de l'Administració de justícia", diu el document presentat davant de la Mesa del Congrés. "Un ràpid repàs de l'hemeroteca i dels comunicats de les associacions professionals és suficient per constatar-la", afirma el PP.