La portaveu del PP al Congrés i exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha ofert aquest dimarts al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la majoria absoluta que té el PP al Senat per activar l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha alertat que l'independentisme és "insaciable, totes les amenaces que han fet les han complert".

Per això, considera que el govern espanyol ha d'aplicar el 155 quan l'independentisme cometi "qualsevol tipus de vulneració", com creu que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, amb les declaracions sobre atacar l'Estat.

"Demanem que el president Sánchez posi fre al president Torra perquè no trenqui la legalitat, la convivència i el compliment de la llei", ha reclamat.

Montserrat ha insistit en la necessitat que l'espai públic sigui neutral i ha afirmat que la presència de llaços grocs l'ofèn perquè "representa la ruptura amb Espanya", per aquest motiu veu necessari reformar la llei de símbols per garantir la neutralitat de les institucions i l'espai públic.