El líder del PP a Badalona Xavier García Albiol ha ofert "sense cap tipus de condició" els seus dos diputats al PSC per evitar que la Diputació de Barcelona depengui de JxCat. En roda de premsa, Albiol ha defensat que és un gest de "generositat i responsabilitat" per una qüestió que considera "de país".En aquest context, insta Cs i comuns a fer el mateix per tal que hi hagi una majoria alternativa no independentista per investir la candidata del PSC, Núria Marín, com a presidenta de la Diputació. Albiol ha explicat que demanarà en les properes hores una reunió amb l'alcaldessa de l'Hospitalet per fer-li formalment la proposta.

Albiol vol evitar que la tercera institució de Catalunya estigui en mans de JxCat i sigui un "instrument en favor dels interessos personals d'un senyor fugit de la justícia", en referència a Carles Puigdemont. Per a Albiol, els socialistes catalans "no tenen excusa" perquè tenen opcions diferents per poder governar a la Diputació. "Soc la persona que menys ganes té de votar el PSC en aquests moments després de l'acte de traïció a Badalona. Entenen que no en tinc cap ganes, al contrari, però hi ha una qüestió de país", ha argumentat. 

Segons Albiol, no és normal que el PSC no explori la possibilitat d'acord amb partits no independentistes que "semblaria el natural" i ha qualificat "d'anormal" i sense cap tipus d'explicació que els socialistes catalans prefereixin acords amb partits independentistes. "Ni políticament ni moralment és presentable que el PSC arribi a un acord amb un partit que el seu president és un fugit de la justícia", ha conclòs.