El president i candidat del PP de Catalunya a les eleccions del 14-F, Alejandro Fernández, ha considerat que a Catalunya "ja hi ha suficients polítics", per la qual cosa no li veu sentit a portar el Senat a Barcelona. Ho ha dit en una roda de premsa aquest dilluns tirant per terra, d'aquesta manera, una proposta que el PSC havia fet seva durant anys.

Programa

Els populars es presenten com a alternativa per liderar un canvi i proposen "copiar" solucions contra la pandèmia que han funcionat en altres territoris, com Alemanya o la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, el "pla de reactivació" del PP passa per suprimir impostos i aconseguir un millor equilibri entre salut i economia que permeti reobrir sectors econòmics. Aquí pots consultar el programa sencer.

[Consulta aquí la resta de programes electorals].

Tot i dir que "l'Administració General de l'Estat hauria de tenir una presència més activa a Catalunya", ha rebutjat, doncs, portar aquesta institució a la capital catalana i ha reconegut que aquest és un tema a discutir més aviat en el marc d'unes eleccions generals.

L'aposta de Fernández per a Catalunya passa per convertir-la en "la Silicon Valley del Mediterrani", una cosa que "es pot fer" perquè compta amb "les empreses emergents, els instruments i l'espai" necessaris. El líder popular ha defensat que Catalunya té "totes les condicions" per ser "el gran espai tecnològic i d'innovació de la mediterrània".

L'"epicentre" d'aquesta "Silicon Valley del Mediterrani" hauria de ser Barcelona, però el projecte seria ampliable a tot el territori català, atès que "la innovació és transversal a les quatre províncies".

Sobre la candidatura de Salvador Illa, Fernández ha estat clar: "No ens hem d'empassar el pitjor ministre de sanitat de la Unió Europea perquè sí, perquè ho digui Pedro Sánchez".

A més, ha indicat que, en altres països d'Europa, "no sempre acaba sent president que era el candidat número u" ja que la política parlamentària consisteix, ha dit, en arribar a acords. L'elegit, ha raonat Fernández, hauria de ser algú amb "unes credencials molt millors" que l'exministre de Sanitat, i ha aclarit que no s'ha referit necessàriament a buscar un altre diputat electe del PSC.

Comparacions amb Madrid

Sobre la situació epidèmica de la Covid-19, ha lamentat que el Govern hagi "decidit destruir l'economia", amb un "tancament absolut des del primer dia" de les activitats econòmiques, que es veuen "ofegades". Ha demanat així "obrir gradualment l'economia" sense caure en el "clixé" de dir que un model, com el de Madrid, és millor que el d'una altra comunitat autònoma.

Tanmateix, tant ell com el candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, han insistit i reiterat des de l'inici de la segona onada que l'estratègia de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, és considerablement millor que l'executada per JxCat i ERC.