El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha dit aquest divendres que espera que a Alemanya "alguns jutges s'adonin que està en joc la constitució europea i que no hi pot haver santuaris a Europa per als colpistes", a qui ha exigit que "tinguin la valentia de donar la cara".

Així s'ha pronunciat Hernando a Almeria, on ha incidit que aquests santuaris "ja n'hi va haver per als d'ETA a França i això no pot tornar a repetir-se a l'Europa que estem construint entre tots".

"Esperem que això canviï i la normalitat institucional torni a Catalunya", ha apuntat arran de les últimes decisions judicials al país germànic relacionades amb Carles Puigdemont.

Entretant, el dirigent del PP ha reclamat que, com més aviat millor, hi hagi a Catalunya un govern "de persones normals, o almenys de persones netes, que no tinguin cap plet pendent amb la justícia per haver participat en un cop que pretenia destruir Espanya".

I també ha confiat que els responsables del "cop" compareguin davant de la justícia i deixin "d'intentar fugir o amagar-se a les muntanyes".

"Que compareguin davant de la justícia, assumeixin les seves responsabilitats i tinguin la valentia de donar la cara", ha postil·lat.

"Desitgem que Catalunya torni a la normalitat, que tornin les inversions i les empreses que se'n van anar, i que alguns responguin per tot el mal que han fet intentant enfrontar els catalans entre ells i els catalans amb Espanya", ha abundat Hernando abans de lamentar que mentre l'impost de societats ha crescut en totes les comunitats autònomes el 2017, "a Catalunya ha descendit per la fuga d'empreses", de manera que la Generalitat "ha perdut 800 milions" que es podrien haver destinat a sanitat, educació o dependència.

Així, el portaveu popular ha recalcat que aquesta circumstància ha passat només a Catalunya i "és culpa del procés, aquesta gran mentida que alguns van intentar muntar dient que la sortida de Catalunya d'Espanya i Europa no tenia conseqüències econòmiques; té conseqüències econòmiques, socials i, a més, és il·legal".