La portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dimarts que la seva formació no descarta denunciar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per prevaricació si finalment es reuneix aquest dijous amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

"Cap persona no pot estar per sobre de la llei, per molt que es digui Torra o que es digui Sánchez. Tots se sotmeten a ella", ha afirmat la dirigent unionista en una entrevista a 'Los desayunos de TVE' recollida per Europa Press.

En aquest sentit, Álvarez de Toledo ha explicat que la formació liderada per Pablo Casado estudiarà totes les "respostes parlamentàries o les que facin falta en defensa de l'Estat de Dret" per frenar un govern espanyol que, segons el seu parer, va contra la legalitat.

La reunió "agredeix el sentit comú"

Així, ha lamentat que el cap de l'executiu espanyol mantingui en agenda una trobada que "agredeix el sentit comú". "En funció de què es reunirà amb Torra?", s'ha preguntat, per després criticar el govern espanyol per "avalar" l'"operació del nacionalisme contra la legalitat".

"El PP exercirà el lideratge de l'oposició", ha argumentat la portaveu unes hores després que el mateix Casado anunciés que el partit presentaria una denúncia contra Torra per usurpació de funcions.

En aquesta línia, la dirigent dels populars ha explicat que, segons l'article 67.2 de l'Estatut, Torra "ja no és president" del Govern. "La Junta Electoral Central diu que no és diputat, el Suprem el ratifica i per tant ja no ho és", ha afegit.

Finalment, Álvarez de Toledo ha insistit que el que s'està donant a Catalunya és "un procés" dirigit pel "sanchisme per mantenir-se en el poder a qualsevol preu". "S'ha inaugurat la via socialista cap a la secessió pactada entre govern espanyol i separatistes", ha postil·lat.