El PP no ha aconseguit fer cap llista electoral a cap dels 31 municipis del Berguedà, al contrari de fa quatre anys quan es va presentar a Berga i Gironella, segons informa Aquí Berguedà. El problema és que la formació popular no troba candidats per dedicar-se a la política municipal. El PP havia intentat en les últimes setmanes presentar una candidatura a Berga, però finalment ho ha acabat descartant perquè “cap dels afiliats ha mostrat predisposició a ser candidat”, segons informa la publicació citant fonts del partit.

Fa quatre anys, a Berga, els populars van presentar l’home fort del partit a la comarca des de fa anys, Joan Antoni López Noguera, però van treure només 252 vots, i van ser insuficients per entrar al ple de l’Ajuntament. A Gironella, la llista del PP liderada per Julio Coll va aconseguir tan sols 23 vots i tampoc va entrar a l’Ajuntament. Segons el diari, López Noguera segueix essent militant del PP, però està apartat de l'activitat política. Actualment, el coordinador del PP a la comarca és el candidat popular a Vic, Pau Ferran, de la comarca d'Osona. 

Pel que fa a Barcelona, l'histriònic regidor Josep Bou ha estat rellevat per l'històric Daniel Sirera. El regidor es va acomiadar divendres passat dels altres membres del consistori agraint el tracte rebut. “Me’n vaig en pau, satisfet i feliç, sobretot pel tracte que m’han donat vostès. Un tracte espectacular, de comprensió i, a vegades, inclús d’estimació”, va arrencar Bou en un emocionant discurs. Adreçant-se a Junts i ERC, va demanar que treballessin plegats amb el símil de la sardana. “Penso que és molt important que facin el millor per Catalunya i això és anar junts, estar junts i anar junts de les mans tots, que tots hi cabem. Com una gran sardana, la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan", va concloure parafrasejant el poeta Joan Maragall.

Les eleccions municipals se celebraran el 28 de maig, que es quart diumenge de maig, segons la data establerta per llei cada quatre anys. Les eleccions determinaran de manera directa la composició dels ajuntaments i, de manera indirecta, les dels consells comarcals i les diputacions. 

Segons el CEO, a les eleccions catalanes el PP manté una bona tendència, i passaria de ser l'última força al Parlament en l'actualitat, amb només tres diputats, a aconseguir-ne entre 8 i 12, i superar als altres dos partits de dretes, Vox i Ciutadans. Pel que fa a la intenció de vot, aquesta seria d'entre un 7 i un 9%, pràcticament doblant la del 2019 (3,9%). A l’anterior baròmetre ja es va manifestar aquest canvi pel PP respecte a les eleccions del 2021, i fins i tot, llavors les seves previsions encara eren millors, quan arribava als 16 diputats a la forquilla més alta pels populars.