El Partit Popular s'ha disculpat aquest dilluns pel caos a l'autopista de l'AP-6 d'aquest cap de setmana, a causa del temporal de neu que va mantenir centenars de persones atrapades a la via, per bé que ha fugit de tota crítica a la gestió de Foment. El coordinador general Fernando Martínez Maíllo ha assegurat que la culpa del col·lapse seria de la concessionària de la carretera, i no del ministeri dirigit per Íñigo de la Serna, o de la DGT, ja que al seu parer el paper de l'executiu espanyol passa per rescatar la gent i no per dirigir una via privada "gens barata". 

"Ens solidaritzem perquè ho entenem. No és lògic que estiguin tantes hores tancats amb famílies i nens. La gent no ha de comprendre de qui és l'error, però alguna cosa ha fallat", s'ha excusat Maíllo, qui ha reconegut que ell mateix sol transitar aquesta carretera. Tanmateix, aquest ha evitat responsabilitzar els conductors, com sí que va fer el cap de la Direcció General de Trànsit, Gregorio Serrano —mentre que el PSOE n'exigia la dimissió de Serrano, en paral·lel que Podemos i Ciutadans demanaven compareixences dels ministres d'Interior i Foment al Congrés.

Precisament, Maíllo ha hagut de justificar per què era diferent el cas de De la Serna del de Magdalena Álvarez, ministra homòloga en temps de José Luis Rodríguez Zapatero, de qui el president espanyol Mariano Rajoy sí que en va demanar la dimissió. A parer del coordinador general, allò es va produir en una autopista de titularitat pública, alhora que el caos en qüestió n'afectava una de privada. Això ha estat motiu de rebuig dels socialistes, qui han aprofitat l'excusa per denunciar un possible descontrol de les vies de mobilitat privades de l'Estat.