El PP s'ha mostrat avui nerviós després que el govern espanyol ha prohibit la presència del rei d'Espanya en un acte judicial a Barcelona en previsió de suposats incidents. "Només pot anar a Catalunya qui no molesti l'independentisme?", s'ha preguntat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, admetent que la imatge és que la corona no pot estar present en una part del territori.

García Egea ha donat totes les culpes al president espanyol, Pedro Sánchez, i ha afirmat aquest divendres que és "intolerable" i "humiliant" que Sánchez hagi "vetat" l'anada del Rei a Catalunya per al lliurament dels despatxos als nous jutges.

En declaracions realitzades després de reunir-se a La Gomera (Illes Canàries) amb el líder del seu partit, Pablo Casado, i el sector turístic canari, García Egea ha opinat que, per molt que Sánchez "vulgui aferrar-se a la butaca", el preu que està pagant perquè surtin els pròxims pressupostos generals de l'Estat és "altíssim" i "absolutament cap governant hauria de pagar-lo mai".

El seu entendre, el govern espanyol està demostrant que vol "atacar" totes les institucions "que els impedeixen a desballestar el país". "Primer van atacar el PP, després els jutges, han seguit aquesta setmana amb els fiscals i ara s'han atrevit fins i tot a atacar la institució que representa el Rei”, ha afirmat.

García Egea ha insistit que l'absència del cap de l'Estat ha suposat una "humiliació", no sols al poder judicial, sinó a tots els espanyols, jutges i fiscals d'Espanya.

La inusual guerra que mantenen el Poder Judicial i el govern espanyol, a causa de l'absència del rei Felip VI del lliurament de despatxos a jutges a Barcelona, es tan forta que fins i tot ha irromput a la xarxa.

Associacions, jutges i fiscals han protestat a xarxes socials per l'absència del rei Felip VI. Ho han fet publicant retrats del monarca espanyol a Twitter, en una situació inèdita.

Ha estat el cas de l'Associació de Fiscals, el col·lectiu majoritari d'aquests operadors jurídics: "El Rei ha de presidir tots les lliuraments de despatxos de jutges i de fiscals", ha indicat.