El PP basc ha afirmat que és "inassumible" que Ciutadans pretengui ocupar el segon lloc en les llistes per Biscaia i Àlaba a les eleccions autonòmiques d'Euskadi del 5 d'abril dins d'una possible coalició electoral amb els populars. Per altra part, des de la direcció general del partit s'ha demanat paciència apuntant que quan estigui l'acord tancat, s'anunciarà.

A través de Twitter, el PP ha recordat que la pretensió de la formació taronja "no té relació amb la realitat de cada partit", ja que Cs no va obtenir cap representant ni en les passades eleccions del 2016 a Euskadi ni en les eleccions generals de 10 de novembre del 2019. Tampoc no té representants a cap ajuntament.

Segons el seu parer, això "no forma part de cap acord amb els populars", i ha assegurat que aquesta proposta és "inassumible". El PP d'Euskadi té, en l'actualitat, nou parlamentaris, onze membres a les juntes, 55 regidors, i una diputada en el Congrés. A les eleccions del 2016, els populars van obtenir 107.771 vots (10,18%), davant els 21.277 obtinguts pel partit taronja (2,03%).

Davant d'aquest anunci del PP basc, des de Ciutadans s'ha assegurat que el que han anunciat aquest dijous al Congrés és l'acord al qual havien arribat amb l'equip negociador del PP "en termes concrets" i que, per tant, es remeten a aquests compromisos en concret.