El PP manté el president Quim Torra en el seu punt de mira. Amb els seus quatre diputats, el subgrup parlamentari ha instat Ciutadans a presentar moció de censura contra el cap de l’executiu. “Si nosaltres tinguéssim 36 escons, la presentaríem ara mateix”, ha assegurat el diputat Alejandro Fernández aquest dimecres des del faristol del Parlament. Ha defensat que és possible que prosperi, si aconsegueix sumar els vots del PSC i els comuns.

La proposta del PP ha arribat durant el debat sobre la “convivència” de Ciutadans, i després que aquest dimarts es quedessin sol en la seva proposta de resolució que demanava la dimissió de Torra. En aquest context, Fernández ha defensat que “guanyaran” la moció “al carrer”, però que també poden fer-ho matemàticament al Parlament si aconsegueixen sumar el PSC i Catalunya en Comú Podem.

“Ara no teniu majoria parlamentària i tampoc compliu amb els principis ètics per complir la vostra tasca”, ha assegurat el diputat del PP, que ha denunciat que “el Govern és incompatible amb la convivència”. Ha sostingut que, perquè hi hagi convivència, “ha d’haver-hi certes condicions”.