Les portades d'aquest diumenge ens porten a Madrid, tot i que esperem que no ens hi portin amb el tren 'low cost' Ouigo perquè si és així no hi arribem. El protagonista absolut dels diaris és l'Atlètic de Madrid, el campió de la Lliga després de molt patiment i dels intents fallits del Barça i del Madrid. El color de les portades (de la premsa espanyola) d'aquest 23 de març és vermell i blanc.

El primer exemple és l'ABC que porta una foto que ocupa tota la portada dels jugadors de l'Atlètic celebrant el títol de Lliga. Qui també podria estar de celebració, segons la portada d'aquest diari, és el PP. L'ABC porta una enquesta que vaticina que si es celebressin eleccions al Congrés els populars guanyarien amb 138 escons, actualment en tenen 89, i el PSOE passaria de 120 a 103. Bones notícies pels madrilenys que el 4 de maig es van bolcar amb els populars i van escollir Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la comunitat.

ABC 23 maig

Pel que fa a El Mundo, també celebra la final de la Lliga i la victòria dels madrilenys i, a més, també es fixa en la crisi migratòria dels darrers dies i els que molts pensen que en podria ser la causa: Brahim Ghali. Es tracta del líder del Front Polisario i es troba ingressat en un hospital espanyol. Per la seva banda, el Marroc no perdona Espanya per haver-lo acollit sense informar els seus veïns del nord d'Àfrica. El Mundo es refereix a Ghali com "l'amic saharaui del govern espanyol".

EM 23 maig

La Razón, foto gegant de Simeone y Correa celebrant la Lliga i un altre titular amb lletres ben grosses: "Moncloa oferirà un referèndum per un altre Estatut". El digital assegura que el govern espanyol "es veu capaç de convertir un referèndum d'independència en una consulta sobre un nou estatut, que s'emmiralli en el que va tombar el Tribunal Constitucional".

Un petit apunt; de moment encara no hem trobat en cap portada la mort del seguidor de l'Atlètic de 14 anys d'aquesta passada nit

LR 23 maig

El País titula "Colossal Atlètic". Aquest diari ho celebra però de manera més continguda ja que el futbol només es veu en una discreta foto al peu de la portada. Els temes principals d'aquest diumenge són Gaza i Ceuta. Un tema dedicat als menors que viuen a Gaza i les condicions i imatges que han de suportar a una edat tan curta, i una entrevista a la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, on parla sobre la crisi migratòria i la presència del líder del Front Polisario al país: "Espanya no va buscar ni va alimentar la crisi de Ceuta".

PAIS 23 maig

I fins aquí el futbol. El Periódico es fixa en els botellons i les concentracions de joves que s'estan repetint durant les nits de divendres i dissabte des de que ha desaparegut el toc de queda. El diari fa referència al "turisme de botellón" i explica que aquesta pràctica atrau joves d'altres països. La policia catalana ja va desallotjar a Barcelona aquest divendres 4.000 persones que estaven de festa al carrer sense respectar les mesures de seguretat per fer front a la Covid.

PERIODICO 23 maig

Entrevista al líder el PSC a Catalunya, Salvador Illa, a El Punt Avui. El dirigent socialista fa una crida al diàleg entre el Govern i l'Estat i demana que a la taula de diàleg s'hi vagi "amb esperit constructiu". La foto del dia és per l'acte de Figueres que es va celebrar aquest dissabte en suport als represaliats pel procés. L'acte va comptar amb la participació de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

AVUI 23 maig

Finalment, l'Ara ens porta una advertència que ve de la mà del secretari general de Junts, Jordi Sànchez. "Tenim un acord de legislatura, no d'estratègia". Això és el que diu el dirigent de Junts dos dies després de la investidura de Pere Aragonès gràcies als vots de Junts. 

ARA 23 maig

 

 

Foto principal: Una imatge aèria de la ciutat de Madrid / Unsplash