El diputat del PP Alejandro Fernández ha reclamat al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que “trenqui el pacte amb la CUP, ja que és incompatible amb els valors democràtics que promou la Unió Europea”.

Segons ha remarcat Fernández, el concepte de pau per la CUP respon a declaracions com les de la diputada anticapitalista Anna Gabriel –“La nostra resposta pot ser cruenta i virulenta”, va dir en relació a la resposta de Catalunya en cas que no es pogués celebrar el referèndum–. En aquest sentit, el diputat popular ha demanat al Govern que trenqui el pacte amb la CUP –tot i que no hi ha cap pacte de govern– i “retornin la dignitat a la política catalana”.

El conseller d’Economia i Hisenda, per la seva banda, ha assegurat que el Govern “està fermament compromès amb la democràcia”. “Amb qui vol que ens entenguem? Amb aquells que fan tot el possible per rebentar el sistema sanitari de Catalunya?”, ha retret el vicepresident als populars. Així mateix, Junqueras ha recordat que el Govern “sempre estarà a favor dels demòcrates i dels que es preocupen pels drets socials dels catalans”.