El PP va encarregar l’any 2005 al clan policial liderat per l’excomissari José Manuel Villarejo i Enrique García Castaño, conegut com el Gordo, que l’informés de les investigacions que estava fent la policiadirigents de la formació popular, segons informa Vozpópuli, que ha tingut accés als àudios inclosos en el sumari de l’Audiència Nacional.

En un dels àudios, datat el 15 de maig, el Gordo relata a Villarejo com algú a qui no identifica li ha explicat la preocupació que hi ha al partit per les investigacions que està fent la policia, sota la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero, als exministres Javier Arenas i Eduardo Zaplana. L’expresident valencià està en presó preventiva per blanqueig de capitals.

García Castaño explica que tenen la sensació que són al punt de mira i informa Villarejo de l’espionatge que li han encarregat: “M’han dit: 'Sisplau, mou-te tant com puguis amb aquest tema, perquè estan molt preocupats i pensen que algú els està...'”. Villarejo respon al Gordo que algú li ha dit que “el cabrón de Pimentel està parlant malament” d'Arenas.

A la conversa, el Gordo reitera diverses vegades al comissari Villarejo la preocupació que hi ha a la seu del PP per les investigacions a dirigents populars, que van més enllà d’Arenas i Zaplana.