El PP vol difondre fora de les fronteres d'Espanya l'operació policial contra els CDR amb la voluntat de perjudicar l'independentisme. El secretari general del Partit Popular Europeu (PPE) i eurodiputat popular, Antonio López-Istúriz, ha avançat que la seva formació portarà a Europa l'operació de la Guàrdia Civil contra els CDR a Catalunya perquè altres països europeus sàpiguen el que passa realment a Catalunya. Segons ha subratllat, tenen l'"haver" d'informar els partits i institucions europees d'aquests fets.

"Quan es fa aquest pas a la violència i apareixen bombes pel mig, això ha de tractar-se amb la màxima diligència i rapidesa, i informar a tots els grups del que està succeint", ha assegurat López-Istúriz.

L'eurodiputat ha assenyalat que aquesta "inquietant notícia" relativa a l'operació de la Guàrdia Civil l'han de traslladar "immediatament" a Europa perquè aquests "radicals, que estan a la presó afortunadament", estaven "fabricant bombes". El representant del PP fa aquestes manifestacions malgrat que de moment no hi ha constància de l'existència dels explosius.

Aquesta setmana la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, va demanar la Comissió Europea que prengui mesures "contra el radicalisme independentista dels CDR", que defensi l'Estat de Dret a Espanya, i a la qual doni suport a les Forces i Cossos de Seguretat.