El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha insistit en la fórmula d'Espanya Suma amb Ciutadans per fer front a la fragmentació del vot de centredreta en unes futures eleccions al novembre. Ha avançat que aquesta coalició retallaria fins a 40 escons al PSOE i ha assegurat que no facilitaria "en cap cas" una investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

"Si votem per separat estem fent un enorme favor a Sánchez, que el que vol és aquest vot dividit; per això la proposta Espanya Suma és una solució", ha explicat Maroto en una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, en què ha justificat la necessitat de formar l'esmentada coalició amb Ciutadans per arrabassar escons al PSOE i Podemos i formar un "govern alternatiu al de Sánchez".

El dirigent del PP ha explicat que Espanya Suma retallaria la distància que té el PSOE al Congrés respecte a les forces de centredreta, perquè als diputats que guanyaria aquesta coalició caldria sumar-hi els que perdrien socialistes i Podem.

"Els mateixos votants de centredreta units poden permetre una diferència de 40 escons de distància que guanyaríem al PSOE, 20 que perdrien i 20 que guanyaríem nosaltres", ha pronosticat Maroto, que ha insistit que el mapa polític canviaria "enormement" i fins i tot podrien aconseguir prou escons per "fer fora Sánchez".

Maroto ha instat Ciutadans a estudiar aquesta proposta i ha indicat que hi ha diferents opcions per assajar-la, com al Senat o en circumscripcions grans i petites, per bé que no ha detallat res més. "Si volem sumar després de les eleccions, hem de mirar de coalitzar-nos en una opció justa i votar en contra de Sánchez", ha destacat, i ha assenyalat l'exemple de Navarra com a fórmula d'èxit.

No permetria un govern de Sánchez

Sobre l'últim moviment del líder taronja, Albert Rivera, d'obrir-se a una abstenció a Sánchez, Maroto ho ha descrit com una "batzegada", tot i que ha evitat entrar en més crítiques i ha destacat que Espanya Suma no facilitaria la investidura de Sánchez.

"No entraré en crítica amb el nostre soci natural pel que fa a les seves opinions variants, però la certesa d'Espanya Suma és que no permetrem un govern de Sánchez", ha precisat el senador popular.

Amb tot, Maroto ha indicat que l'equip de campanya "arrencarà de seguida" i parlarà amb Ciutadans per explicar-li aquesta proposta perquè l'accepti. "Dir no ràpidament a tot això és dir no a la voluntat de molts votants, i ara tenim l'oportunitat a les nostres mans", ha expressat.

"Siguem optimistes per poder formar aquesta coalició i siguem generosos amb el nostre soci i ho puguem explicar perquè no governi Sánchez", ha conclòs el dirigent del PP.