El PP ha acusat l’independentisme de “muntar una Stasi” per a espiar adversaris polítics a través dels Mossos d’Esquadra. Així ho ha denunciat aquest dimarts el portaveu del PP, Alejandro Fernández, després que la Mesa del Parlament hagi tombat la petició de comissió d’investigació de Ciutadans per motius tècnics. Preguntat sobre si mantenia la comparació tenint en compte que la Stasi -l’òrgan d’intel·ligència de l’antiga República Democràtica Alemanya- va matar gent, Fernández no s’ha fet enrere.

“Aquells que més presumeixen de ser demòcrates van muntar una autèntica Stasi a Catalunya per a espiar els adversaris polítics”, ha denunciat Alejandro Fernández, que ho ha considerat d’una “gravetat extraordinària”. L’acusació contra l’independentisme, però, encara no ha estat comprovada, sinó que es basa en informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació.

La Mesa del Parlament ha tombat la petició de la comissió d’investigació sol·licitada per Ciutadans sobre l’”espionatge polític”, perquè ha considerat que no estava prou argumentat l’objecte d’aquesta i el pla de treball. La formació liberal haurà de tornar a presentar la sol·licitud més argumentada.

En aquest sentit, Fernández ha reclamat una reunió amb la formació liberal i amb el PSC per poder elaborar una millor proposta que permeti posar en marxa la comissió d’investigació. Ha lamentat que s’hagi presentat de forma precipitada:  "Si no hi ha bon pla de treball, la comissió queda bloquejada".