El president del Partit Popular de Sabadell i exregidor de la ciutat, Esteban Gesa, ha carregat contra l'Ajuntament per la contractació del grup de música Obeses per actuar a la Festa Major de la població en considerar que és un dels grups de música catalans que estan “molt marcats amb l'independentisme”.

En una trobada amb la premsa per valorar l'inici del curs polítics, Gesa també va criticar una de les cançons del grup, "Ens en sortirem", perquè és un homenatge al referèndum d'independència al referèndum de l'1-O, i va afegir que “no es pot permetre que els grups musicals i tot el que rodeja la Festa Major tingui un component polític”. 

Després de criticar al grup de música, Gesa també va tenir temps de criticar l'alcaldessa de la ciutat, la socialista Marta Farrés, perquè no ha comunicat si va ser l'anterior Executiu qui va contractar el grup per actuar o si ha estat el seu propi govern, “no sé si l'hauran muntat ells o no hauran tingut temps, però es torna a veure a Sabadell que no és una Festa Major per a tots”, ha afegit.

Al seu torn, el propi grup de música s'ha defensat a les xarxes titllant de "censor" a Gesa i assegurant que "lamenten" que no li sembla bé que actuïn a la festa Major de la ciutat. alhora, han afegit que seguiran defensant la cultura i la llengua allà on vagin, encara que hi hagi gent a qui li molesti.