L'endemà de la dimissió del ministre de Cultura Màxim Huerta després que va transcendir el fet que havia estat condemnat per defraudar a Hisenda, el PP intenta obrir un nou front en el gabinet de Pedro Sánchez, aquest cop amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas. 

Planas figura des del 2016 com a investigat en una causa sobre el robatori d’aigua a Doñana a través de pous il·legals. Es tracta d’un delicte mediambiental per haver consentit captacions d’aigua il·legals quan va ser conseller d’Agricultura a la Junta d’Andalusia.

Tot i que El País publicava ahir que la Fiscalia de Medi ambient de Huelva no acusarà Planas i arxivarà la causa en la seva contra, el PP s’ha afanyat a exigir la dimissió del ministre. "Només hi ha una solució: Planas ha de dimitir i Sánchez, donar explicacions", ha reclamat el portaveu adjunt del PP Teodoro García Egea que durant una roda de premsa al Congrés ha mostrat una piulada del president espanyol amb el compromís de no incorporar imputats al seu govern.

"O dimiteix el ministre d'Agricultura o dimiteix Sánchez", ha arribat a reclamar el portaveu popular. El PP ha presentat una bateria de preguntes al Congrés per aclarir si Sánchez coneixia la imputació de Planas abans de nomenar-lo ministre.