El portaveu del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat al Govern durant la sessió de control del ple del Parlament que “trenquin el pacte amb la CUP” i ha acusat els anticapitalistes “d’amenaçar els discrepants”, posant d’exemple l’intent d'Arran d’ocupar la seu del PP.

Durant la seva intervenció, Fernández ha carregat durament contra els anticapitalistes i ha advertit del “perill de batasunització de la política catalana”. Sobre la CUP, el portaveu popular ha assegurat que sempre ha estat un grup residual però el "problema" sorgeix quan el Govern els dóna la clau. “Paga la pena continuar amb un procés on s’amenaça els discrepants?”, s’ha preguntat Fernández.

La resposta del vicepresident, Oriol Junqueras, ha estat curta però ha consistit a defensar la CUP al·legant que “si algú té interès a batasunitzar alguna cosa, són més aviat vostès -els membres del PP- perquè han tret molt rèdit d’aquestes qüestions”.

Sobre el caràcter “residual” del grup anticapitalista, Junqueras ha recordat que els populars tenen tan sols un diputat més. “Treballarem junts per fer el millor país possible, convençuts que només ho garantirem quan estigui en mans dels catalans”, ha conclòs.