El portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha defensat formar "un Govern alternatiu" amb Ciutadans i PSC després d'unes hipotètiques eleccions autonòmiques. "Nosaltres sempre hem apostat per un Govern alternatiu al nacionalisme, entenent que tot indica que el panorama polític continua sent molt atomitzat i plural", ha assegurat en una entrevista a Europa Press.

Fernández s'emmiralla en el Govern del socialista Patxi López a Euskadi, que tenia el suport extern del PP des de la cambra basca i que va servir per fer fora del poder el PNB. "El Govern de Patxi López, amb el qual no compartíem moltes coses, va ser terapèutic, guaridor i la prova la tenim ara: l'agenda independentista va desaparèixer i l'estabilitat política va tornar al País Basc", assegura el dirigent popular. 

Tornant a Catalunya, Fernández ha assegurat que encara és d'hora per definir si el Govern català hauria de ser un govern de coalició o si l'hauria d'integrar només qui guanyés les eleccions, amb el suport extern al Parlament dels altres dos. Fos quina fos l'opció, des del PP consideren que seria "molt positiu" per a Catalunya, ja que "l'alternança política és clau en democràcia i quan no es produeix, les coses acaben podrint-se, que és el que ha passat amb el procés". 

Per aquest motiu, el PP ha demanat al Govern que convoqui unes eleccions i pronostica que el "sobiranisme" no es podria presentar unit, ni tampoc governar unit, en relació al Govern de Junts pel Sí (PDeCAT i ERC) amb el suport de la CUP. "Els jerarques històrics de Convergència, els de les cases d'estiu a la Cerdanya", assegura que no comparteixen res amb els anticapitalistes, els quals ha titllat de radicals. 

Cs i PSC ja han confirmat els seus candidats a unes eventuals eleccions, Inés Arrimadas i Miquel Iceta respectivament. El PP encara no ha fet cap moviment al respecte, tot i que Fernández no dubta que repetirà l'actual líder i president del partit a Catalunya, Xavier García Albiol. "Nosaltres no només estem preparats, estem preparadíssims. No hem activat el mecanisme, però és evident que Albiol té tot el nostre suport per encapçalar la llista", ha conclòs.