El PP de Madrid hauria pagat amb factures falses actes d'Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy, segons ha explicat El Confidencial. Així, va arribar a les eleccions locals i autonòmiques de 2011 amb més del doble del pressupost que va declarar a la Cambra de Comptes. La diferència va sortir de suposades donacions il·legals d'empresaris, subvencions públiques desviades fraudulentament i del compte de funcionament del partit. 

Segons recull el digital, a través d'un nou informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, entre aquests actes finançats irregularment, hi ha mítings i fòrums on va participar Mariano Rajoy.

 

Document de El Confidencial

Els experts en delictes econòmics de l'Institut Armat, la formació que aleshores liderava Esperanza Aguirre es va presentar a aquells comicis amb fons opacs per valor de, com a mínim, tres milions d'euros.

Segons l'informe de la UCO que recull El Confidencial, Gènova s'hauria concertat amb diverses agències de comunicació per a abonar per endavant diferents partides electorals per import de fins a dos milions d'euros amb l'objectiu que aquests pagaments quedessin fora del període de campanya i, d'aquesta manera, el partit no fos sancionat per depassar el límit legal de despesa, fixat per la Cambra de Comptes en 3.229.342 euros. El PP va declarar finalment 2.986.624 euros, però els experts policials sostenen que, en realitat, va dedicar uns 6,2 milions d'euros, més del doble, recorda el digital.

El Confidencial ja va avançar que l'entitat va rebre ajudes per avaluar els efectes de la crisi en el mercat de treball i difondre el coneixement del sistema democràtic a la comunitat, però aquests diners es van fer servir en realitat per pagar "sopars de Nadal, despeses de celebració de congresos, actes de Nuevas Generaciones i, sobretot, despeses relatives a enquestes i sondejos d'intenció de vot".