En el context de cessaments i dimissions, el Partit Popular demana una destitució: la de Fernando Grande-Marlaska. En un comunicat després del Consell de Ministres d’aquest dimarts, els populars han exigit a Pedro Sánchez “la destitució immediata” del ministre de l’Interior “davant la manca deliberada d’explicacions” en la roda de premsa des de La Moncloa. Consideren “arbitrari” el cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos, que ha fet esclatar la polèmica dins la Guàrdia Civil.

“L’arbitrari cessament del coronel Diego Pérez dels Cobos, per mantenir la independència i la integritat de la Guàrdia Civil en una investigació judicial que afecta directament el Govern de la Nació, suposa l'atac més greu a la independència del poder judicial ocorregut a Espanya en els últims anys", asseguren en el seu comunicat. Des Gènova assenyalen que "aquest cessament ha obert una crisi sense precedents en el si de la institució armada que ha provocat la dimissió del director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, el general Laurentino Ceña, que escapça aquesta institució en un moment crític per a Espanya".

Els populars denuncien que "és un insult que Sánchez vulgui tapar la destitució arbitrària del responsable de la investigació judicial sobre la seva negligència el 8 de març, amb l'equiparació salarial que va aprovar el PP fa dos anys i que, fins avui, s'ha negat a pagar".

Marlaska hi veu normalitat

En ple conflicte amb la Guàrdia Civil, després del cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos i la dimissió del número dos del cos Laurentino Ceña, La Moncloa tracta de calmar els ànims. Malgrat que no estava inicialment previst, el ministre Fernando Grande-Marlaska ha comparegut —amb corbata verda— aquest dimarts després del Consell de Ministres. Ho ha fet per anunciar l’aprovació d’un decret per a culminar l'equiparació salarial de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. També ha anunciat el nomenament d’un nou DAO en substitució de Ceña. Ho ha situat en l'absoluta normalitat de la renovació d'equips.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram