El PP no afluixa en la seva croada contra els presos polítics. Una prova és la petició formulada per la formació de Pablo Casado al Congrés dels Diputats en la qual exigeix al Govern de Pedro Sánchez que adopti mesurades per "impedir" el pas al tercer grau dels líders independentistes condemnats per delicte de sedició.

Els populars han registrat una proposició no de llei en el Congrés en la qual també reclamen recuperar el delicte de rebel·lió impròpia, el compliment íntegre de les penes en els casos de sedició, rebel·lió i terrorisme, retirar fons a partits amb líders condemnats per aquests delictes, restablir el delicte per convocatòria de referèndum il·legal, paralitzar l'acostament de presos d'ETA al País Basc i impedir els homenatges a etarres, entre altres qüestions.

"Beneficis injustificables"

La iniciativa, firmada per la portaveu del grup Cayetana Álvarez de Toledo, té lloc dies després que les juntes de tractament de les presons catalanes es mostressin favorables a atorgar als presos polítics el tercer grau. El PP assegura en el seu escrit "compartir la gran preocupació" generada en la societat espanyola per una sèrie de decisions que estan suposant "beneficis injustificables" per als presos "condemnats per la sedició orquestrada des de les institucions autonòmiques catalanes". Així entenen que s'estáàincorrent en un clar "frau de llei".

 

 

Álvarez de Toledo denuncia en el text que s'estan deixant de facto "en paper mullat" les penes imposades pel Tribunal Suprem als presos polítics, que al seu entendre no han mostrat cap "signe de penediment pels delictes comesos i, més encara, afirmen públicament la seva voluntat de reiterar-los". Segons el seu parer, es constata que aquests presos no estan reinserits ni mostren cap voluntat de fer-ho.

Compliment penes

Així, la formació de Iglesias insta l'Executiu a adoptar determinades accions per "garantir una correcta aplicació de les penes imposades als condemnats per delictes de terrorisme, sedició i contra la Constitució". En concret, exigeix garantir el compliment real i efectiu de les condemnes imposades als penats per sedició i les reformes necessàries per garantir que "la correcta aplicació" per les autoritats catalanes de les normes penitenciessis la competència del qual tenen transferida.

Retirada de fons públics

La proposta va més enllà. El PP proposa de modificar la Llei de finançament dels partits polítics perquè els que tinguin dirigents condemnats per rebel·lió, sedició, col·laboració amb banda terrorista o apologia del terrorisme no puguin rebre fons públics.