El PP anunciava aquesta setmana que presentaria davant l’Oficina de Conflicte d’Interessos una denúncia per determinar la responsabilitat del president del govern espanyolPedro Sánchez, pel rescat d’Air Europa, a conseqüència dels vincles de la seva parella, Begoña Gómez, amb la companyia. Ara, segons ha pogut saber el digital The Objective, els populars no descarten que sigui el Tribunal Suprem (TS) qui "determini la responsabilitat del president del govern espanyol per no absentar-se dels consells de ministres del 3 de novembre de 2020 i el 16 de març de 2021 que van prendre decisions favorables a una companyia que tenia vincles de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona, Begoña Gómez".

Ara bé, les fonts citades pel digital apunten que aquesta denúncia no es produiria fins que es conegués la resposta de l’Oficina de Conflicte d’Interessos. Aquesta oficina té un mes de termini per pronunciar-se i pot fer-ho sense resposta, fet que es consideraria un silenci administratiu, o amb una resposta rebutjant els arguments presentats pel PP o considerant que, efectivament, hi ha hagut falta de responsabilitat per part de Pedro Sánchez. Un cop arribi la resposta, els populars l'estudiaran i consideraran si ho traslladen a la Fiscalia, fet que podria comportar que el cas arribés al Tribunal Suprem, relaten les citades fonts. En aquest cas, hauran de determinar si s'opta per la Sala Contenciosa Administrativa o la Sala Penal, al capdavant de la qual es troba el jutge Manuel Marchena.

La denúncia a l'Oficina de Conflicte d'Interessos

En el seu escrit de denúncia a l'Oficina de Conflicte d'Interessos, que el PP va registrar aquest dimecres via telemàtica, la formació sol·licita que s'inhabiliti el president del govern espanyol "entre 5 i 10 anys" per "no abstenir-se" al rescat d'Air Europa, una companyia que, segons apunta el PP, "tenia enllaços de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona, Begoña Gómez". El PP va assenyalar que aquesta denúncia es produeix després de "les infructuoses sol·licituds d'explicacions" al president del govern espanyol del qual, segons el partit, només han obtingut "el silenci" i "els seus intents d'embarrar la vida política". "Si no vol rendir comptes davant dels espanyols, ho haurà de fer davant l'Administració", van afegir.

A la denúncia, el PP sol·licita a més a l'Agència Tributària, als òrgans gestors de la Seguretat Social i als serveis públics d'ocupació la informació de què disposi per determinar la naturalesa de la relació jurídica que existia entre l'Institut d'Empresa i Begoña Gómez, així com de les retribucions percebudes per l'esposa del president. Així mateix, el PP demana traslladar a la Fiscalia, en cas que existissin indicis que pogués haver-se incorregut en responsabilitat penal, de la documentació que obri en el seu poder "atesa la vinculació d'alguna de les empreses ressenyades en els fets" de l'escrit.

El PP confia que l'Oficina de Conflictes d'Interessos "actuï amb criteris d'independència i objectivitat, encara que depengui d'un ministeri", segons van assenyalar fonts del partit després de registrar la denúncia. "Esperem, a més, que aquesta Oficina no es guiï de les mateixes actituds proteccionistes i sectàries en favor del govern espanyol com el que, lamentablement, ja regeix al CIS de Tezanos o a la Fiscalia General de l'Estat, per citar tan sols dos exemples", afegien les mateixes fonts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!