El líder d'el PP català, Alejandro Fernández, ha advertit que l'estratègia negociadora d'ERC en relació amb la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez té com a "objectiu últim" aconseguir "beneficis penitenciaris" perquè Oriol Junqueras pugui fer campanya contra JxCat en unes eleccions catalanes.

"La situació que hem viscut en aquests últims dies té com a objectiu últim que Oriol Junqueras pugui fer campanya electoral. Aquí hi ha dos escenaris de batalla política: un a Madrid, que té a veure amb la investidura, i un altre que té a veure amb l'independentisme i la competició que tenen, ja descarada, per a les pròximes eleccions", ha dit en declaracions a Efe.

El president dels populars catalans ha augurat que, en els pròxims mesos, la Generalitat buscarà algun mecanisme perquè Junqueras pugui accedir a algun "benefici penitenciari" que li permeti sortir de la presó de Lledoners.

Llavors, ha continuat, "serà decisiu si la Fiscalia s'oposa o no" i els republicans buscaran que el Govern forci aquest organisme a posicionar-se a favor de Junqueras, com considera que ja s'ha fet amb l'Advocacia de l'Estat i la immunitat de l'exvicepresident com a eurodiputat electe.

"Aquí hi ha dos escenaris de joc, un és la investidura a Madrid i l'altre és la batalla a mort, en termes polítics, entre JxCat i ERC, i una eventual campanya electoral en què l'objectiu fonamental d'ERC és aconseguir beneficis parlamentaris per que Junqueras pugui fer campanya electoral ", ha insistit.

Amb tot, Fernández ha alertat que els republicans no són el partit pragmàtic i partidari del diàleg que estan aparentant ser en l'últim cicle electoral perquè al llarg de la història sempre han demostrat tenir un caràcter "selvàtic".

En aquest sentit, ha lamentat que molts catalans hagin "comprat aquesta mercaderia avariada" i ha recordat que les enquestes auguren una victòria d'ERC en unes eventuals eleccions autonòmiques.

"Que perdi tota esperança tot aquell que cregui que a ERC li ha entrat una mena de rampell de sentit comú, perquè això no ha passat mai en la història i dubto molt que passi", ha tancat.