Només saber-se l'ingrés en un centre hospitalari d'Eduardo Zaplana, en presó preventiva des de fa sis mesos, per rebre tractament a causa de la seva leucèmia el PP va fer un tuit alertant que la seva vida estat "en risc" i demanant "una mica d'humanitat". Aquesta crida a la humanitat se li ha girat en contra als populars.

Com bé recorda el senador de Bildu, Jon Iñarritu, a l'expresident de la Generalitat valenciana se li està aplicant "la cruel mesura" que el PP va aprovar per limitar l'excarceració de presos greument malalts, concretament els d'ETA. "Cal derogar aquesta cruel instrucció del PP", afegeix el senador.

L'advocat Gonzalo Boye també s'ha referit al tuit del PP i ha recordat que el partit de Pablo casado és del tot incoherent, vist com han reaccionat davant d'altres casos. Boye els recorda que "la privació de llibertat ha d'abordar-se amb humanitat, sigui qui sigui l'afectat o el delicte imputat o comés".  

També s'ha referit l'exsecretari general d'Eusko Alkartasuna, Joseba Azkarraga, i l'exdiputat al Parlament Albano Dante-Fachin.