La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha exigit aquest dissabte la dimissió "immediata" del director de TV3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, després que s'hagi sabut que són investigats pel jutjat d'instrucció número 13.

La també diputada del PPC al Parlament considera que els dos periodistes han de deixar les seves responsabilitats: "És incompatible la imputació amb els seus càrrecs públics". En aquest sentit, Levy presentarà una pregunta al Parlament adreçada a la consellera de Presidència, Elsa Artadi, per saber si troba "ètic" mantenir-los al càrrec.

El jutjat d'instrucció número 13 va citar ahir com a investigats Sanchis i Gordillo, a més de la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà, que hauran de declarar el 23 de gener. La citació, amb data del 20 de desembre, no n'especifica el motiu, però el jutjat 13 és el que s'ocupa a Catalunya de l'1-O.

Entre altres qüestions, investiga una possible malversació de fons o desobediència als tribunals pels anuncis que van emetre TV3 i Catalunya Ràdio sobre el referèndum. A més, també es planteja una possible vulneració de la privacitat per les dades del cens. També està citat Llorenç Birba Font com a testimoni.