El Partit Popular no contempla la dimissió de Mariano Rajoy, en cas que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perdi la moció de censura fixada per a aquest dijous 31 de maig i divendres 1 de juny, sinó que l'objectiu seria continuar al capdavant del govern espanyol. "La intenció és esgotar la legislatura" ha respost el portaveu de comunicació Pablo Casado, aquest dilluns sobre quin escenari s'obria en cas que els socialistes no assoleixin els vots suficients per fer expulsar Rajoy, un cop Ciudadanos amenaça amb presentar un candidat alternatiu a la tardor.

"Ens hem de mirar menys el melic i preocupar-nos més de la vida dels espanyols" ha reblat Casado en al·lusió a la moció. El portaveu no ha parlat en cap moment de canvis en l'executiu central o un intent de convenció per refundar el PP, per bé que ha dit que l'objectiu dels propers mesos seria preparar els candidats per a les eleccions municipals i mantenir el programa de govern. Aquí no descarten continuar els pactes amb el PSOE, en una sort de "col·laboració", segons ha dit el popular, en el sentit de buscar pactes de legislatura –com ara el finançament, les pensions i l'aigua

Casado ha legitimat la continuitat de Rajoy per haver guanyat en dues ocasions seguides les eleccions generals i per haver tirat els pressupostos generals de l'Estat de 2018 endavant la setmana anterior, amb els vots de PNB, Coalició Canària, Nueva Canarias i Cs, qui tanmateix, s'ha desmarcat de l'acord que va subscriure per investir el president espanyol. Tot i així, el portaveu ha defensat el seu líder i ha intentat exhibir unitat a les files del PP després de la sentència de la Gürtel. "Té tot el suport del partit, amb independència d'allò que passi" ha insistit. 

Finalment, al PP consideren "irresponsble" la iniciativa del PSOE, "incoherent" i "injusta" perquè segons aquest patró, pensen que Sánchez també hauria de dimitir quan surti la sentència dels ERO, que fa seure dos expresidents socialistes a la banqueta dels acusats. En segon terme, ha considerat "veraç" el testimoni de Rajoy davant de l'Audiència Nacional, tot i que el tribunal en va qüestionar la seva "credibilitat".