El portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit demanarà la dimissió del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, si es confirma que "ha amagat un informe per tapar la corrupció de Convergència Democràtica de Catalunya". 

Segons ha assegurat Fernández en base a una notícia de El Español, un informe intern de la Generalitat "acredita que el Govern va manipular contractacions d'obra pública a favor d'empreses que després van finançar CDC". Les conclusions d'aquest estudi, elaborades per l'àrea d'Infraestructures -un òrgan depenent de la conselleria d'Economia, presidida per Junqueras- confirmen unes conductes presumptament delictives que no han estat denunciades.

Davant aquesta informació, el PP català ha demanat l'informe i si es ratifica la informació publicada pel diari demanaran la dimissió de Junqueras. "No només hauria amagat l'informe sinó que ni tan sols l'hauria posat en mans de la Justícia", ha assegurat el dirigent popular.

El PSC demanarà compareixences

L'informe al què es fa referència hauria sortit com a resultat d'una Comissió Instructora, integrada per vuit membres. Per aquest motiu, el PSC ha demanat la compareixença dels integrants de la comissió així com també una còpia de l'informe.