El PP vol reprovar o destituir el president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), José Félix Tezanos per ser una "maquinària propagandística". Així ho ha anunciat la portaveu del Grup Popular al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, aquest dimarts en sessió parlamentària, que ha anunciat que aquest dimecres promouran el primer pas per la reprovació a la cambra espanyola després que el CIS no preveiés l'auge de Vox en les eleccions andaluses celebrades el passat 2 de desembre.

Montserrat ha assegurat que "les enquestes del CIS ja no se les creu ni el mateix Tezanos" i ha acusat el PSOE d'estar corrompent "una institució que ha sigut tan important en els últims 40 anys". "Incompleixen els principis d'imparcialitat, objectivitat i neutralitat", ha afegit.

Segons Montserrat, l'arribada de José Félix Tezanos ha suposat pel CIS caure "en una absoluta pèrdua de credibilitat i tenir manca de rigor científic". "La repercussió negativa que aquesta manipulació estadística provoca sobre les institucions de l'Estat i, a més, sobre el camp de les ciències socials, la sociologia i la politologia, és inacceptable en una democràcia de qualitat com l'espanyola", subratllen l'escrit del PP, al qual ha tingut accés Europa Press.

L'última enquesta nacional del CIS torna a situar el PSOE en primer lloc, amb una intenció de vot del 31,2% i una avantatge de 12,1 punts sobre el PP.