L’estupefacció va més enllà de les files del PP, i arriba també al govern espanyol. És el que ha assegurat aquest dilluns a primera hora la seva portaveu, Pilar Alegría, que ha titllat de “greu” la confessió d’Alberto Núñez Feijóo en un ‘off’. “Estic estupefacta”, ha assenyalat la també ministra d’Educació en declaracions als periodistes que han assistit a un esmorzar informatiu a Madrid amb la presidenta del Congrés, Francina Armengol. Alegría ha assegurat que Feijóo té “por” que Junts per Catalunya “expliqui la veritat” de les converses que haurien tingut els populars amb Carles Puigdemont quan el líder del PP era candidat a la investidura com a president del govern espanyol. Així, des del govern espanyol demanen que el PP expliqui “què va parlar amb Junts” aquest passat estiu. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, havia d'assistir a aquest esmorzar informatiu, però finalment no ha fet acte de presència. 

Tot això surt d'una carta de Puigdemontpublicada a ElNacional.cat “dient que tot se sabrà”, ha recordat aquest dilluns la portaveu del govern presidit per Pedro Sánchez. De fet, ha criticat que, després d’actes dels populars embolicant Junts per Catalunya amb el delicte de terrorisme, i també que el PP arrossegués el Parlament Europeu a demanar la investigació de la ‘trama russa’ del PP, ara Feijóo “també digui que la causa a l’independentisme no és terrorisme”. “L’únic que puc dir és que el PP no té credibilitat”, ha dit també Alegría, referint-se a la “indignació” que deuen sentir els espanyols que han participat els darrers mesos en manifestacions del PP contra els pactes de Sánchez amb l’independentisme. “Feijóo ha mentit els seus votants”, ha sentenciat.

S’ha pronunciat més tard també sobre aquesta qüestió Francina Armengol. Però ha advertit que, com a presidenta del Congrés, adoptaria una postura més moderada. Preguntada per la confessió de Feijóo durant l’esmorzar informatiu, l’expresidenta de les Illes Balears ha volgut fer una “valoració positiva”: que Feijóo ha fet una passa en la direcció d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya des de la política, i no pas des de la justícia. Sí que ha reconegut, però, haver patit un “espant” quan va llegir la informació per primera vegada.

Zapatero, també crític amb Feijóo

Aquest diumenge, José Luis Rodríguez Zapatero també va arremetre contra Feijóo, per ser un “hipòcrita i mentider”. "Avui és un dia important per a la democràcia", va afirmar l’expresident del govern espanyol en un acte de campanya de les eleccions gallegues, convençut que "les coses que s'han conegut suposen la fi d'una infàmia protagonitzada per la dreta i el PP de Feijóo, generant crispació i atacant al govern" espanyol.

"Resulta que tot era una gran hipocresia, una gran mentida", va afegir, per celebrar el suposat viratge de postura del PP, que va qualificar de "voladura controlada" davant de l'amenaça de Puigdemont del "tot se sabrà". L’expresident socialista també va remarcar que s’ha demostrat que el problema del PP amb la llei d’amnistia no era pas tècnic, sinó la incompatibilitat de seure en una mateixa taula Junts i Vox.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!