El PP nega que hi hagi qualsevol possibilitat que s'abstinguin davant una eventual investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per facilitar que el socialista revalidi el càrrec a la Moncloa sense que hagi de pactar una hipotètica amnistia amb l'independentisme català. Fonts dels populars ho han negat a ElNacional.cat, després que el diputat del PP al Congrés Nacho Martín Blanco ho insinués aquest matí en una entrevista a Els Matins de TV3. "El PP no maneja cap altra fórmula que no passi perquè Feijóo presideixi el govern d'Espanya com a llista més votada", afirmen, tot just recordant que ja van oferir al PSOE un pacte d'estat entre els dos partits majoritaris per facilitar un govern popular durant dos anys i una posterior convocatòria d'eleccions i els socialistes ho van rebutjar.

Martín Blanco insinua l'abstenció del PP

En ser preguntat sobre si existeix aquesta possibilitat d'abstenció del PP en favor del PSOE, una vegada es doni el previsible fracàs de la d'Alberto Núñez Feijóo per la manca de suports, el diputat del PP català Nacho Martín Blanco ha afirmat que "ja en parlarem" i ha apuntat que "Espanya necessita que els dos grans partits tinguin altura de mires". Així i tot, el diputat del PP ha defensat que "el primer que cal fer és votar demà la segona votació del debat d'investidura. A partir de la setmana vinent, si finalment Feijóo no aconsegueix els suports necessaris, ja en parlarem", ha assenyalat el diputat Martín Blanco, que va ser cap de llista del PP per Barcelona i que ha defensat el "pactar amb la resta de partits". L'única línia vermella, segons el diputat català, seria parlar amb EH Bildu

Investidura sense Junts?

Aquesta poc realista abstenció del PP per afavorir la investidura de Pedro Sánchez faria que el paper clau que ara mateix té Junts, imprescindibles si Sánchez vol tornar a ser president, es diluís; de forma que el PSOE s'evitaria pagar el peatge que la formació de Carles Puigdemont els posa a canvi dels seus 7 : l'amnistia pels encausats pel procés i obrir un camí per a l'eventual autodeterminació de Catalunya, aquesta última sent una línia vermella pels socialistes. Una amnistia, però, que Martín Blanco ha criticat durament, en tant que ho considera "un qüestionament directe al principi d'igualtat per privilegiar uns polítics" que, valora, van donar "un cop a la democràcia" amb l'1-O. Amb aquesta possible abstenció del PP, que el diputat català posa per primera vegada sobre la taula, s'evitaria complir aquesta demanda de l'independentisme català. La direcció popular, però, talla qualsevol especulació.