El Partit Popular del País Valencià (PPCV) presentarà davant de la Conselleria de Justícia una denúncia perquè obri un expedient sancionador contra el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de la publicació d'una fotografia en la qual diversos polítics van sense mascareta i sense guardar la distància de seguretat.

La denúncia també anirà dirigida contra els ministres d'Universitat, Pedro Duque, i de Seguretat Social, José Luis Escrivá, l'exministre de l'Interior Antonio Camacho i l'alcalde de Xabia, José Chulvi, per l'incompliment del Decret llei de les Corts on s'estableix l'obligació d'utilitzar mascareta.

En un comunicat, el PPCV informa que vol fer complir el decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant de la Covid-19. La formació destaca que la societat valenciana i espanyola "espera que l'actitud d'un president de la Generalitat, de dos ministres del Govern d'Espanya, d'un exministre i d'un alcalde sigui exemplaritzant i no es faci ostentació de l'incompliment de normes aprovades per prevenir nous brots".

Per això, presentarà la denúncia per l'incompliment de la norma davant de la Conselleria que dirigeix Gabriela Bravo, ja que la competència per sancionar recau sobre el Secretari Autonòmic d'Emergències, José María Ángel Batalla, número dos de la consellera. "Esperem que la consellera i el Secretari Autonòmic siguin més exemplaritzants del que ho ha estat el president de la Generalitat, els ministres, l'exministre Camacho i l'alcalde de la localitat, perquè el que necessiten els ciutadans ara són respostes modèliques perquè la irresponsabilitat no alimenti nous brots".

"Un dinar a l'aire lliure"

Per la seva part, el secretari General del PSPV-PSOE a la província d'Alacant i alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha informat a través de les xarxes socials que fa uns dies va compartir la foto a la platja de la Barraca i ha demanat "perdó a les persones que s'hagin pogut sentir dolgudes amb la imatge". "Ho entenc. És un moment molt difícil per a tothom i cada gest compta, sobretot els dels responsables públics", assenyala Chulvi, que afegeix que li agradaria "aclarir que es tractava d'un dinar a l'aire lliure, en una de les casetes de pescadors de la platja, és a dir, un espai privat".

Segons Chulvi, "en un moment donat, als comensals se'ns demana que ens aixequem per fer-nos aquesta foto i ho fem tal com estàvem a la taula, on no era obligatòria la màscara. Tampoc no se superava el nombre màxim de membres d'una reunió". Encara així, l'alcalde ha reconegut "que és un exemple poc afortunat, però el que no em sembla correcte tampoc és que ara el PP vulgui treure rèdit d'una foto traient-la de context i volent fer mal sense sentit", ha explicat. "Reitero les meves disculpes, a tots vosaltres i a les persones que apareixen a la foto. En aquesta lluita estem tots junts, com a individus i com a part d'una societat que ha de treballar junta per sortir bé d'aquesta prova," ha conclòs.