El president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest divendres que la formació presentarà la propera setmana una denúncia davant de la Fiscalia contra l'Ajuntament de Vic per la propaganda independentista que difon si el Govern espanyol no involucra abans la Fiscalia General de l'Estat perquè intervingui.

"Si el Govern espanyol no compleix les seves obligacions, i entenem que la seva obligació seria instar a la Fiscalia General de l'Estat a què actuï contra l'Ajuntament de Vic per permetre aquesta situació, la propera setmana el Partit Popular de Catalunya presentarem una denúncia a la Fiscalia sobre l'actuació en l'ajuntament i el que està passant en aquest municipi, que és inacceptable", ha sentenciat.

En declaracions a Antena3, Albiol es referia als missatges independentistes i per la posada en llibertat dels polítics a presó que difon l'Ajuntament de Vic per la megafonia municipal, proclames que ha pactat el PDeCAT, que governa el consistori, amb l'organització sobiranista ANC.

"És una imatge que si la veiem en blanc i negre i s'utilitza el castellà podem retrocedir tranquil·lament a començaments de la Guerra Civil espanyola a qualsevol poble del nostre país", ha assenyalat, per incidir que aquest tipus d'esdeveniments vénen "motivats per l'escalada verbal del president de la Generalitat", Quim Torra, i "pot acabar malament si el Govern espanyol no actua".

En aquesta línia, s'ha referit a un altre municipi, el de Vilafranca del Penedés, on un gran llaç groc per la llibertat dels polítics independentistes a la presó presidia el que ha titllat d'"aquelarre independentista" a l'inici de les festes patronals. Albiol ha recordat que en aquesta localitat governa l'amb el PDeCAT el PSC, que no ha fet res per impedir-ho.

"En aquest aquelarre amb banderes independentistes i amb missatges a favor dels presos eren representants del PSC, diputats del PSC. La meva pregunta és, què fan donant suport encara que sigui amb la seva presència diputats del PSC en un balcó on la pancarta de la festa major és un gran llaç demanant la llibertat dels 'presos polítics'?, ha plantejat.

Segons la seva opinió, la representació a Catalunya del partit que governa tot Espanya "ha d'assumir una vegada per sempre que ha de posicionar-se i que l'ambigüitat en el clima" d'"urgència social" que viu la societat catalana "no només no beneficia, sinó que està donant gasolina als independentistes radicals perquè es donin situacions com aquestes".