El president del Partit Popular català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dissabte que la seva formació podria querellar-se contra el president del Parlament, Roger Torrent, si finalment la cambra catalana es querella contra el jutge del Suprem Pablo Llarena per prevaricació.

Ahir la majoria de la Mesa va acordar presentar la querella, malgrat les reticències dels lletrats de la cambra i l'oposició, després de la decisió del magistrat de no deixar sortir de la presó Jordi Sànchez per participar en el ple de la seva investidura que havia de celebrar-se també aquest divendres, i que va ser desconvocat.

Albiol ho ha assegurat en declaracions a la premsa després de presidir una reunió de treball amb regidors del partit a Santa Coloma de Gramenet, i ha afegit: "Plantejarem tota mena d'accions, des d'una querella a una denúncia d'un altre format" si l'acord de la Mesa acaba portant-se a terme.

També ha denunciat que "Torrent és un irresponsable", ja que, segons el seu parer, "ha rebaixat el Parlament a una simple oficina del defensor de l'independentista, utilitzant diners públics per portar a terme una causa per donar satisfacció a aquesta part de la població catalana instal·lada en la radicalitat".

El dirigent popular ha assegurat que els sobiranistes "això de la separació de poders no ho tenen molt clar", i ha afirmat que Torrent "està més còmode en la posició d'agitador independentista" que de president del Parlament.