El diputat del PP al Congrés per Lleida, José Ignacio Llorens, ha demanat als bombers que mostren el seu suport als presos polítics que "demanin perdó" al govern espanyol, i els recorda que "és l'executiu de Mariano Rajoy qui ha fet possible que ara cobrin el 20% de la paga extra de 2012 que se'ls devia". 

El popular lamenta que dijous passat, durant la celebració del patró dels bombers a Lleida, es col·loquessin en quatre cadires els retrats d'Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, que estan presos. Segons el comunicat del PP, els cartells els va col·locar l'Associació Cultural i Esportiva dels Bombers del Parc de Lleida. Aquest fet va provocar que els regidors de PP i C's i els representants de l'Exèrcit i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, així com la delegada del govern espanyol, abandonessin el parc abans de l'inici de la missa.

En el comunicat, Llorens exigeix als bombers "que llueixen llaços grocs de suport als colpistes que es dediquin a apagar focs i no a avivar-los". I afegeix: "Que demanin perdó al govern d'Espanya i que ho facin ja. Els bombers han d'apagar focs, no defensar xoriços".